Nej, det tror jag inte på.

Jag läste precis en artikel om feta människor i USA. Huvudrubriken är: ”Amerikaner är feta därför att de inte kan köpa nyttig mat.”
Ni hittar artikeln HÄR.

Jag köper det inte. Visst, jag kan förstå att det kanske inte finns så mycket att välja på i de där små hålen i väggen som kallas närbutiker. Men även om det är dyrare med vatten, (jag vet inte om det är det), så behöver man inte köpa läsk med socker i. Fryst mat är inte bara dåligt, det kanske inte är lika bra som färsk mat, men det går att välja nyttiga alternativ där också.

Och 3 km till närmsta butik med grönsaker? Kom igen… Strunta i att storhandla där då. Köp bara grönsakerna så får ni en promenad/cykeltur samtidigt.
Men det tror inte jag spelar någon roll. Jag tror inte att alla amerikaner helt plötsligt blir smala bara för att de lättare får tillgång till frukt och grönsaker.

Jag utgår från mig själv eftersom att det är det jag känner till.
Jag äter väldigt sällan grönsaker, jag köper aldrig hem sånt. Jag har någon potatisblandning i frysen som innehåller purjolök, morot och något mer. Frukt äter jag kanske någon gång på jobbet och ibland får jag något ryck och köper hem vindruvor eller något liknande men de blir oftast liggande i kylen och slängs när de börjar att bli håriga.
Ibland när jag jobbar så köper jag mig en sallad någonstans. Men huvudingrediensen är oftast pasta, för jag tycker inte att sallad är mat.

Det senaste året har jag varit extra dålig med hälsan överlag, delvis för att jag fick skador på båda fötterna som gjorde att jag drog ner drastiskt på träningen samt att jag tappade lusten att laga mat.
Jag har till stor del livnärt mig på powerbars, mackor, glass, chips och när jag arbetat, snabbmat.
Det är inte nyttigt, jag tror ju inte min kropp mår bra av det, och visst, något kg har jag gått upp under året men jag tror inte att det hade blivit bättre av att jag slängt in en gurka mitt bland allt annat jag åt.

Så nej. Jag tror inte att det är därför fattiga amerikaner är feta.

Så här ser förresten jag ut efter att ha ätit onyttigt i ett år.

Otränad och svag? -Ja.
Hälsosam? -Nej.
Fet? -Nej, inte på utsidan iaf.

Annonser

Om nsslan

Mitt liv i allmänhet.
Det här inlägget postades i Funderingar, Träning, Vikt och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Nej, det tror jag inte på.

 1. arskortguldsj skriver:

  Nej, jag tror inte att amerikanarnas problem är att man inte kan få tag i grönsaker.
  Det är frågan om samma sak som med dig – man äter helt enkel fel mat.

  Jag tror på att äta varierat och inte ducka för något vare sig det är spenat eller chips men att äta lite av olika saker ( vilket även inkluderar grönsaker ).

  Sedan är det mins lika viktigt att motionera ( träna ja, men glöm inte motionen ).

  Ditt angreppssätt är nog lite tveksamt men du är fortfarande ung och du ser inte ännu resultatet av vad du äter och eventuell brist på motion.

  Men krångla inte till det utan är lite av allt och dra ut i långt in skogen och titta på fåglarna blir allt bra och du undviker att bli amerikaniserad.

  /Årskort Guld SJ

 2. nsslan skriver:

  Självklart ska man äta varierat. Jag är inte nöjd över min kost men har lite svårt med viljan att ändra den. Det är bekvämt att äta som jag gör, men med våren och solen hoppas jag att jag kan ta nya tag.

  Jag skrev lite slarvigt. Jag läste artikeln och sedan skrev på en gång då jag blev aningen upprörd, det är ingenting jag någonsin skulle skicka in som en artikel eller liknande. Med träning så menar jag både kondition och styrka, och inkluderat i det även vardagsmotion som att ta trapporna istället för hissen.

  Jo då. Jag vet vad som kan hända med min kropp då jag äter helt fel, jag har tidigare varit upp 80kg och ser man till min familj så kan jag ana att vad som händer om jag fortsätter på samma väg.
  Andemeningen med bilden var att även om man äter helt fel så behöver man inte bli fet, (på utsidan), utan det beror helt enkelt på mängden man äter.
  Hon i bilden på artikeln är endast 22 år så hon är 7 år yngre än mig, så hennes ämnesomsättning borde vara högre än min sett till ålder.
  Jag tror att många inte har kunskap om hur det här med näring och motion fungerar och att det är en stor del av problemet. Inte bristen på grönsaker.

 3. Gunnar Andersson skriver:

  Om du förlåter mina tokiga kommentarer förut vill jag säga att du är jättesnygg!
  Om man inte visste att du jobbade som lokf på sj skulle man aldrig tro det.
  Vintern medför att konditionen går ner för alla värmen medför för min del att cyklingen kommer igång.

  Ibland blir det långfärds cykling brukar fota också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s