Avfärgning

Jag gillar verkligen att ha mörkt hår. Jag tycker att det är snyggt och att det passar mig. Senast så färgade jag håret med färgen i inlägget nedan. Jag blev mycket nöjd, färgen var härlig. Men…
Ack detta men.
Men tyvärr är jag för ljus och för tunnhårig i grunden för att det ska se snyggt ut i mer än 7 dagar.

Så här såg jag ut någon dag efter färgningen.

plum viva
Efter 1,5 vecka såg jag ut såhär i hårbotten.

skallig
Det ser nästan ut som om att jag håller på att bli skallig. Inte den look jag är ute efter. I övrigt tycker jag färgen är grymt snygg. Men. Jag vill inte se ut som om att jag håller på att tappa allt hår. Så jag bestämde mig för att testa ”Colour B4 Extra” som på ett relativt skonsamt sätt ska frigöra den gamla färgen och ta fram min grundfärg. Eller den färg jag senast blekte håret till, för då har man ju tagit bort den naturliga färgen.

color

Så ser förpackningen ut. Jag köpte två eftersom att jag har ganska långt hår och många hårstrån. Till min förvåning så räckte nästan en till allt hår. Inte riktigt, men nästan.
Instruktionen var väldigt lång med många steg. Jag gjorde allt som stod och tog tid på allt.

flaska

Flaskorna med avfärgningen. Korkarna var värdelösa, det gick knappt att trycka ut någon vätska ur dem så jag skruvade helt enkelt loss dem och hällde vätskan i händerna och fördelade på det viset.

färdig

Färgen är fördelad och enligt instruktionen skulle jag vänta i 20 minuter för att sedan skölja och buffra och skölja igen, osv.

rötter

En aningen ljus bild men ni ser skillnaden, även om benan ändå ser aningen bred ut.

sida

Det visade sig att avfärgningen lyckades inte ens ta bort den nyaste färgen vid rötterna. Här på sidan kan ni se min naturliga färg vid tinningen.
Efter att ha googlat en bra stund på vad jag kan ha gjort fel så upptäcker jag att så gott som alla som använt extra har haft i avfärgningen i 60 minuter. Inte 20 som det står i instruktionerna som följde med mina två paket. Efter att ha lusläst dem så kan jag konstatera att det ingenstans står vilken sort colour b4 instruktionen gäller för. Mitt i all text på baksidan med faq så hittar jag en referens till colur b4 regular. Så jag misstänker att det är fel instruktioner som ligger i paketen för colour b4 extra.
Hur enormt surt är inte det!
Gigantiskt!
20 minuter eller 60 minuter lär ju göra en ordentlig skillnad.
Jag är ordentligt besviken. Paketen går ju ändå på ca 130 kr styck, dvs ca 260 spänn försvann utan att jag fick det jag betalat för.

Jag har mailat både colour b4 på deras engelska sida då jag inte hittar någon svensk. Jag har även mailat citygross om ärendet. Jag får se om jag får något svar. Tyvärr har jag slängt kvittot eftersom att jag inte trodde att jag skulle ha någon användning för det.

Annonser

Om nsslan

Mitt liv i allmänhet.
Det här inlägget postades i Foto, Funderingar och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Avfärgning

 1. bowlerhatgirl skriver:

  Ouch…. fy vad irriterande. Du får gå tillbaka till affären och kräva pengarna tillbaka på grund av fel instruktioner i paketet.

  • nsslan skriver:

   Mycket irriterande. Det står även lite extra grejer i de engelska instruktionerna som inte står i de svenska. Som att man kan packa in håret med plast för att behålla värmen då vätskan inte fungerar ordentligt om det blir för kallt.

   Men som jag skrev så har jag slängt kvittot redan. Inte trodde jag att jag skulle behöva spara ett kvitto med grejer som chips, kattmat och hårfärg. Jag har tom slängt förpackningarna då de luktar ganska illa.

 2. Jenny skriver:

  Hej vilken otur, jag har letat överallt efter denna avfärgning. Kicks och Åhléns har slutat sälja den så undrar var du köpte din?
  Tack på förhand!
  Jenny

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s